Motala shopping

Gallerian

Den mest centralt belägna gallerian i Motala är gallerian med det passande namnet ”Gallerian”. Det ligger på Kungsgatan och är därmed omöjlig att missa för de som strosar runt i stadens centrum för att njuta av shopping. Då samtliga av stadens busslinjer passerar stadskärnan kan man ta sig hit mycket enkelt via kollektivtrafiken. De som kommer med bil kan även lätt hitta parkeringar i närheten.

Gallerian har ett flertal både större och mindre butiker med fokus på allt från prylar till kläder. Bland de stora och etablerade butikskedjorna kan nämnas GameShop, H&M, Guldfynd och Kjell & Co.

Men här finns även mindre och lokala företag som exempelvis Davids Kiosk som många väljer att besöka för att få lite extra energi till shoppingen. Ett annat lokalt företag som bjuder på något ätbart är Lilla Bageriet. Förutom att man kan köpa godsaker och ta med sig, eller äta på plats, går det även att äta enklare luncher här. Andra lokala företag är FBS Sko & Nyckelservice samt Rapps Foto.

Aktiviteter i Centrum

Gallerian är en del av ”Mitt i Motala-Centrumförening” vilka har som mål att främja handeln i centrala Motala. Föreningen anordnar bland annat aktiviter på och omkring torget mitt i staden. Exempel från 2015 är Vårfest, After Work och julskyltning. Detta är även evenemang som delvis är årligen återkommande. Det största evenemanget är utan tvekan Cykelveckan som alltid ligger veckan före midsommar. En vecka som innefattar en rad cykelevenemang och som på de sista dagarna har världens största cykelmotionslopp – Vätternrundan. Ett lopp som just har sin start och sin målgång i staden.

Öppettider

Gallerian har öppet måndagar till fredagar 10-18.30 och på lördagar 10-15. Söndagar är det stängt men kan vara öppet vid speciella tillfällen och evenemang.

Den helg som Motala bokstavligt talat invaderas av människor från hela världen är när Vätternrundan genomförs. Då passar även affärerna på att extra öppet för de tusentals deltagarna. Under den helgen mer än fördubblas antalet personer i staden vilket självklart är ett lysande tillfälle för butikerna att sälja lite extra.

Ett exempel är fredagen då stora Vätternrundan har sin start. Då har Gallerian öppet till 21 istället för 18.30. I december har även Gallerian öppet på söndagar för att bjuda på ”Skyltsöndag” och underlätta för inköp av alla julklappar.